Nota Exam SPA Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Minggu lepas ramai yang sudah mula terima surat dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Surat panggilan terkini adalah untuk sesi exam 8 MAC ini iaitu Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29.

 

Pelik, kenapa gred jawatan ini ’29’ dan bukan ’27’? Kebiasaannya gred 27 untuk lulusan diploma dan 41 untuk jawatan ijazah. Antaranya adalah jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat dan ianya gred F29.

 

Adakah sesiapa yang menerima surat jemputan ke sesi peperiksaan SPA 8 MAC ini? Ianya adalah untuk kemasukan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29. Saya ingin memberi panduan Nota Exam SPA Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 kepada sesiapa yang memerlukanya.

 

Jika ada, saya ucapkan selamat sukses yang akan menjawab peperiksaan dan yang inginkan panduan selamat dapatkannya sekarang. Jika masih belum pernah menerima surat dari SPA, ertinya ada masalah dengan borang SPA8i. Mungkin alamat salah agaknya.

 

Ambilan untuk jawatan ini telah dibuka oleh pihak SPA. Jika  dipanggil, persediaan WAJIB dimulakan sekarang. Jangan tunggu last minute. Cari rujukan yang bakal membantu.

 

Sikit fakta untuk anda berkaitan calon yang GAGAL tapisan SPA;

– Tahun 2012, 95.64% GAGAL

– Tahun 2011, 96.72% GAGAL

– Tahun 2010, 97.89% GAGAL

 

Tahun 2013 masih belum dikeluarkan statistik, tetapi untuk tahun 2014. Jika  calonnya adalah yang sedang mencari panduan untuk berjaya, ianya terletak di tangan dan keinginan untuk mendapatkan pekerjaan tersebut.

Buat persediaan AWAL

Buat persediaan RAPI

Buat persediaan TERSUSUN

 

Jika perlukan rujukan untuk persediaan, ini bakal membantu;

Nota Exam SPA Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

 

Ianya daripada Tim Infokerjaya yang dulunya dikenali dengan Team Tipsptd

 

Mereka telah bantu lebih 60,000 orang graduan dalam peperiksaan SPA sejak tahun 2009. Ambil pengalaman mereka untuk manfaat persediaan. Terus semak di;

 

Buat persediaan dan tinggalkan mereka yang masih leka tunggu tarikh peperiksaan tanpa persediaan!

 

Selamat sukses untuk yang inginkan kejayaan

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.