Trafik ke Blog

Ada blogger cenderung untuk membuat blog dan menulis kandungan, dan kemudian menukar theme blog mereka tanpa henti-henti, menambah iklan baru, dan menghabiskan banyak masa pada perkara yang tidak memberi impak yang besar. Tetapi cubaan mereka sebenarnya gagal dalam menjana trafik. Hanya blogger baru seperti saya sahaja lakukan.

Walaupun adakalanya kita boleh menjadi sangat bertuah dan mendapat trafik yang banyak dengan kerja yang minima, ini adalah begitu jarang sekali. Hakikatnya, kita perlu bekerja keras untuk mendapatkan trafik ke blog.

Apabila trafik telah diterima, kita boleh meminimakan kerja-kerja untuk mendapatkan trafik ini. Kita masih perlu untuk terus mendapatkan backlinks untuk mengekalkan trafik itu, tetapi kerja-kerja yang paling sukar hanya pada peringkat awal sahaja.

Dalam usaha untuk mendapatkan ranking yang baik dalam enjin carian, adalah penting untuk mendapatkan backlinks. Link ini juga boleh menghantar sejumlah besar trafik ke blog kita.

Pemasaran Forum salah satunya backlinks.

Banyak forum mempunyai autoriti yang kuat dengan enjin carian. Walaupun majoriti forum tidak membenarkan links untuk digunakan pada bahagian signatures, terdapat juga beberapa forum yang membenarkannya. Forum-forum sebegini baik untuk backlinks dan juga trafik.

Ada sesiapa boleh membantu rakan kita dalam mendapatkan backlinks.

Terama kasih.

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.