Kandungan Blog Hebat!

Kejayaan blog terletak pada kandungannya yang hebat. Kandungan dan kata kunci yang konsisten dapat menarik pelanggan dan pembaca yang berpotensi. Blog yang hebat berbeza dengan blog-blog sedia ada yang lain. Kandungan blog yang hebat biasanya dikaji dan tidak bersifat terawang-awangan.

 

Kita tidak boleh menganggap blog sebagai satu tempat permainan untuk ujikaji dan mengharapkan ia bekerja untuk
kita. Ia direka bentuk untuk matlamat perniagaan dan kehadiran diri  di dalam talian dan kita perlu memastikan ia melakukan cara yang  dimahukan.

 

Terdapat beberapa ciri-ciri utama yang perlu dijaga untuk kandungan blog yang hebat. Jangan sekali-kali memandang rendah terhadap pemilihan tajuk yang hebat. Tajuk pada blog yang hebat mempunyai potensi besar dalam mencapai sasaran pelanggan dan pembaca.

 

Tajuk blog perlu membuat impak serta-merta pada pembaca. Jika kita menggunakan enjin carian dan ‘social bookmarking’, kita boleh mengkaji tajuk-tajuk yang mungkin akan mempengaruhi pembaca. Selain bertanya kepada kenalan dan rakan-rakan, kita boleh mendapatkan pendapat daripada pembaca itu sendiri bagaimana mereka melihat blog tersebut. Post yang ditulis dengan memberi perbezaan yang yang besar ke blog.

 

Kandungan yang hebat haruslah asli. Blog yang hebat sentiasa berbeza dan tidak semestinya bersetuju dengan isu-isu
semasa yang berkaitan. Luahkan minda kita melalui blog dan apa sahaja yang  ingin dikongsi dengan cara yang kreatif dan segar, yang selalu online pembaca mengimbas kandungan.

 

Kandungan blog haruslah sentiasa dikaji, kita akan mempunyai pembaca-pembaca yang akan kembali untuk mendapatkan maklumat yang lebih setiap kali kita mengemaskini kandungan, dan jika kita bekerja dengan bersungguh-sungguh, setiap post kita pasti akan tertunggu-tunggu oleh para pembaca.

 

 

Sekian, terima kasih.

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.